Brownies med grönkål

Supersaftiga brownies med grönkål, värt att prova!

Ingredienser

  • 1 st grönkål
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 2 dl choklad i små bitar
  • 80 gr mörk choklad
  • 2 dl smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farin socker
  • 4 ägg
  • 1 1/2 tsk vaniljextrakt

Gör så här

  1. Tvätta grönkålen och torka.
  2. Riv försiktigt bort löv från de tjocka stjälkarna.
  3. Koka grönkålsbladen lätt i ca 5 min.
  4. Häll ut vattnet och låt svalna lite.
  5. Blanda vetemjöl, kakao och salt.
  6. Smält smöret, choklad i bitar och den mörka chokladen.
  7. Låt den svalna.
  8. Blanda i ägg, grönkål, socker, vaniljextrakt.
  9. Smörj en bakform med smör och häll försiktigt smeten i den.
  10. Grädda i ugnen på 200C i 20-25 min.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.