Chokladbakelse

Chokladbakelse med kex, kokos, karamell pudding och valnötter.

Ingredienser

  • 1/2 liter mjölk
  • 2 karamell eller vaniljpudding
  • 160 gram socker
  • 125 g margarin eller smör
  • 100 g kex ex. digestive eller maria kex, smulade
  • 100 gr kokos
  • 100 gr valnötter malda

Gör så här

  1. Koka karamell eller vaniljpudding  i en halv liter mjölk (läs på påsens instruktioner).
  2. Kyl puddingen och tillsätt margarin.
  3. Blanda med elvisp tills blandningen blir slet.
  4. Dela upp blandningen i tre delar.
  5. I ena delen tillsätt kokosmjöl, i andra valnötter och i tredje kex.
  6. Smörj en muffinsform.
  7. Fyll nu muffinsformen. Lägg i botten en del av blandningen med kex, över den en del av blandningen med valnötter och sist en del av den blandningen med kokos.
  8. Låt kakorna stå i kylen i ca två timmar.
  9. Dekorera med ganache eller vispad grädde.

Ganache

  • 100 g choklad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 12,5 g smör
  1. Hacka chokladen i små bitar.
  2. Värm grädden i en kastrull rör ner chokladen.
  3. Ta av kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält, rör då i smöret.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar