Chokladbars med jordnötssmör

Väldigt goda bars med choklad och jordnötssmör!

Ingredienser

  • 210 g digestive kex eller petit beurre kex
  • 70 g smält smör
  • 120 g jordnötssmör crunchy eller utan bitar
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 30g jordnötssmör + 30 g jordnötssmör

Gör så här

  1. Krossa kexen eller mixa dem till fina smulor.
  2. Blanda ihop smulorna med smör och 120 g smält jordnötssmör.
  3. Tryck ut smulorna i en form 20×20 cm. Bakplåtspapper ska läggas i plåten.
  4. Smält 200 g mörk choklad i vattenbad.
  5. Blanda 30 g jordnötssmör i chokladen.
  6. Häll chokladen över kakan.
  7. Smält 30 g jordnötssmör och häll över chokladen.
  8. Gör mönster med en gaffel.
  9. Låt kakan stå i kylen minst två timmar.
  10. Ta ute den från kylen, låt stå i rumstemperatur i ca. 5-10 min.
  11. Skär i önskade bitar.

 

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.