Chokladkaka med smörgåsrån

Enkel och underbart god chokladkaka med smörgåsrån.

Ingredienser:

  • 1 frp. smörgåsrån
  • 250 g mörk choklad
  • 250 ml vispgrädde
  • 150 g strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g margarin
  • 150 g rostade, grov hackade hasselnötter

Gör så här:

  1. Koka upp grädde.
  2. Lägg i chokladbitar.
  3. Blanda och lägg i margarin.
  4. Rör om tills chokladen och margarinet har smält.
  5. Lägg några blad smörgåsrån i botten av en brödform.
  6. Montera ihop kakan med ganache och rostade hasselnötter mellan bottnarna.
  7. Sista botten penslar du med ganache och dekorera med grovhackade rostade hasselnötter.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar