Cupavci

Čupavci är en sorts sockerkaka som är doppad i choklad och kokos.

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 2 dl mjölk

Glasyr:

  • 2 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 1 dl kakao

Garnering:

300- 400 g kokos (2 påsar)

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker vitt och fluffigt.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta över äggsmeten.
  4. Blanda försiktigt.
  5. Rör i smöret, lite i taget.
  6. Klä en form 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
  7. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min, eller tills en sticka som sticks ned mitt i kakan kommer ut torr.
  8. Låt kakan kallna.
  9. Skär kakan i kvadratiska bitar.
  10. Glasyr: Smält smöret, tillsätt mjölk.
  11. Blanda i choklad och kakao.
  12. Doppa sockerkaksbitarna en och en i glasyren och sedan i kokos. NJUT!

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar