Čupavci är en sorts sockerkaka som är doppad i choklad och kokos.
Ingredienser:
- 4 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 100 g smält smör
- 2 dl mjölk
Glasyr:
- 2 dl mjölk
- 100 g mörk choklad
- 250 g smör
- 1 dl kakao
Garnering:
300- 400 g kokos (2 påsar)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker vitt och fluffigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta över äggsmeten.
- Blanda försiktigt.
- Rör i smöret, lite i taget.
- Klä en form 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
- Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min, eller tills en sticka som sticks ned mitt i kakan kommer ut torr.
- Låt kakan kallna.
- Skär kakan i kvadratiska bitar.
- Glasyr: Smält smöret, tillsätt mjölk.
- Blanda i choklad och kakao.
- Doppa sockerkaksbitarna en och en i glasyren och sedan i kokos. NJUT!