Goda små kakor som passar utmärkt till fikat.
Ingredienser
- 250 g margarin
- 180 ml creme fraiche
- 50 g strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- riven skal från en citron
- 500 g vetemjöl
Fyllning:
- 250-300 g nutella
- 200 g creme cheese
- 200 g mald kex-plazmakex eller mariekex. Plazmakex finns att köpa på Willys eller City gross.
Blanda allt och låt stå i rumstemperatur tills du kavlar ut degen.
Nutella:
- 250-300 g malda hasselnötter
- 1 tsk vaniljpulver
- 2.5 dl florsocker
- 0.3 tsk salt
- 1 dl kakao
- 3 msk neutral olja
- Rosta hasselnötterna i ca 15 min i 200 grader tills dom fått bra med färg.
- Mixa nötterna med lite olja.
- Blanda i resten av ingredienserna och vispa ihop på högsta effekt med elvisp.
Gör så här:
- Hacka margarinet, tillsätt creme fraiche, citronskal, vaniljsocker eller vaniljsmak och tillsätt gradvis mjölet och knåda degen.
- Kavla ut degen till en 2-3 mm tjock platta.
- Dela i två delar.
- Bred fyllningen i ett jämnt lager över degen.
- Rulla ihop från långsidan.
- Dela i lika långa bitar och lägg på en bakplåt med bakpapper på.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter- 170 C.
- Låt kakorna kallna i några minuter.
- Pudra med florsocker.