Ferrero Rocher rullar med hemmagjord Nutella

Goda små kakor som passar utmärkt till fikat.

Ingredienser

  • 250 g margarin
  • 180 ml creme fraiche
  • 50 g strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • riven skal från en citron
  • 500 g vetemjöl

Fyllning:

  • 250-300 g nutella
  • 200 g creme cheese
  • 200 g mald kex-plazmakex eller mariekex. Plazmakex finns att köpa på Willys eller City gross.

Blanda allt och låt stå i rumstemperatur tills du kavlar ut degen.

Nutella:

  • 250-300 g malda hasselnötter
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2.5 dl florsocker
  • 0.3 tsk salt
  • 1 dl kakao
  • 3 msk neutral olja
  • Rosta hasselnötterna i ca 15 min i 200 grader tills dom fått bra med färg.
  • Mixa nötterna med lite olja.
  • Blanda i resten av ingredienserna och vispa ihop på högsta effekt med elvisp.

Gör så här:

  1. Hacka margarinet, tillsätt creme fraiche, citronskal, vaniljsocker eller vaniljsmak och tillsätt gradvis mjölet och knåda degen.
  2. Kavla ut degen till en 2-3 mm tjock platta.
  3. Dela i två delar.
  4. Bred fyllningen i ett jämnt lager över degen.
  5. Rulla ihop från långsidan.
  6. Dela i lika långa bitar och lägg på en bakplåt med bakpapper på.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter- 170 C.
  8. Låt kakorna kallna i några minuter.
  9. Pudra med florsocker.

 

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.