Fyllda chokladmuffins

Fyllda chokladmuffins som smakar otroligt gott!

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl
  • 50 g kakao
  • 100 g strösocker
  • 100 ml rapsolja
  • 250 ml mjölk
  • 1 msk bakpulver
  • 2 ägg
  • 200 g mörk choklad + 3 msk rapsolja att doppa muffinsen i

Fyllning :

  • 300 gr mascarponeost
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Mascarpone fyllning:

  1. Vispa mascarponeost med vaniljsocker och låt den stå i kylskåpet tills du förbereder muffinsen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa socker och ägg.
  4. Tillsätt mjölken och rapsoljan i äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och kakao.
  6. Vänd försiktigt ner det i en jämn smet.
  7. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
  8. Grädda i ugnen i ca 12-15 min.
  9. Låt muffinsen kallna i formen.
  10. För att fylla dina muffins – skär ut en kon ur muffinsen och skär av toppen så du har ett hål i din muffins.
  11. Gröp ur en ring i mitten av kakan.
  12. Fyll gropen med mascarponefyllning, använd spritspåse med en stjärntyll.
  13. Ställ muffinsen i kylskåpet till du smälter choklad.
  14. Smält chokladen i vattenbad eller mikron.
  15. Doppa muffinsen i choklad.
  16. Lägg muffinsen på bakplåtspapper och låt stelna i rumstemperatur eller i kylskåpet.

Tips!

Överbliven kaka och choklad kan blandas ihop och göras till små bollar som doppas i kokos eller malda nötter.

 

 

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.