Glassandwich med kokosbottnar

En populär glassandwich som passar utmärkt nu när värmen börjar närma sig.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 4 dl kokos
  • 2 äggvita

Gör så här

  1. Vispa lätt äggvitorna.
  2. Blanda i socker och kokos.
  3. Använd små tårtringar för att få jämna bottnar.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Fyll ringarna med smeten och tryck lätt med en tesked.
  6. Baka de i ugnen i 160 C i ca 10-12 min.
  7. Låt de kallna.
  8. Lägg valfri en eller två glass kullor på en kokosbotten och tryck ner lätt med andra botten.
  9. Ät och njut!

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.