Hallon vaniljkaka

En hallonkaka som jag bakade i helgen till min syster som gillar hallon. Jag älskar att baka till mina syskon! Väldigt god.

Ingredienser

Fyllning med mannagryn:

  • 1 l mjölk
  • 6 msk socker
  • 4 äggvitor
  • 8 msk mannagryn

Fyllning med vanilj:

  • 1 l mjölk
  • 2 st vaniljpudding(vaniljpuddings pulver- finns att köpa på Willys)
  • 6 msk socker
  • 4 äggulor

Övrigt:

  • 1 ask färska hallon
  • Maria kex
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp mjölken. Använd gärna en kastrull med en beläggning som ex. teflon annars bränns mjölken lätt.
  2. Vispa ner mannagryn och socker.
  3. Koka mannagrynen på svag värme i ca 5 minuter och rör då och då tills det är en kokt. Akta så att den inte bränns.
  4. Vispa äggvitor till ett fast skum.
  5. Blanda försiktigt i mannagryn.
  6. Lägg Maria kex i botten i en form 20×30.
  7. Häll över mannagryns blandning över kexen.
  8. Lägg på hallonen, tryck ner lite lätt.
  9. Vaniljfyllning:
  10. Koka upp mjölken. Använd gärna en kastrull med en beläggning som ex. teflon annars bränns mjölken lätt.
  11. Spara 1 dl för att blanda vaniljpuddings pulver.
  12. Vispa ner vaniljpuddings blandning i den kokande mjölken.
  13. Vispa till sist i äggulorna.
  14. Koka upp och häll över den färdiga mannagryns fyllningen.
  15. Låt den kallna.
  16. Vispa grädde och bred ut grädde över kakan.
  17. Dekorera med bär eller choklad.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar