En jättegod hallonkaka med vallmofrön.
Ingredienser
Första botten:
- 2 ägg
- 50 g strösocker
- 20 g vaniljsocker
- zest av en citron
- 3 msk rapsolja
- 60 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 100 g hallon
Andra botten:
- 2 ägg
- 50 g strösocker
- 20 g vaniljsocker
- zest av en citron
- 3 msk rapsolja
- 60 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 30 g vallmofrö
Kräm:
- 350 g cream cheese
- 150 g yoghurt med hallon smak
- 150 g florsoscker
- 50 ml mjölk
- 10 g malda vallmfrön
- saft av halv citron
- 1 msk vaniljsocker
- 400 ml vispgrädde
- 10 g gelatin(vegetabilisk)
Topping med hallon smak
- 450 g hallon
- 200 ml vatten
- 4 msk strösocker
- 20 g vaniljsocker
- 10 g gelatin(vegetabilisk)
Gör så här
- Vispa ägg med socker, tillsätt olja, zest av citron.
- Blanda i vetemjöl för hand och bakpulver.
- Strö över hallon.
- Ugnsform 25×30.
- Baka i ugnen 175 C i ca 10-12 min.
- Gör andra botten likadant.
- Kräm: Koka upp 50 ml mjölk och lägg i vallmofrön.
- Koka i ca 2-3 min.
- Låt den svalna.
- Blanda cream cheese med yoghurt, socker och vanilj.
- Tillsätt citron saft och sist vallmofrön.
- Blanda till sist i gelatin, bladen ska först blötläggas, därefter kramar man ur vattnet innan bladen smältes.
- Blanda i gelatin i ostkrämen.
- Grädden ska vispas och blandas med ostkrämen.
- Topping: Hallon och socker koka upp i några min.
- Tillsätt gelatin-som du har förberett som det står på förpackningen.
- Låt den kallna i 15-20 min och sedan häll över kakan.
Montera kaka på detta vis.
- Botten med hallon
- Fyllning med cheese
- Botten med vallmofrö
- Topping med hallon
- Strö på riven mandel eller hasselnötter.
Vad gör man med vispgrädde? Står inget i instruktionerna.
Verkar vara en jättegod tårta!
Hej, grädde ska vispas och blandas med ostkrämen. Jag missade att skriva det i receptet. Tack för din kommentar.