Små hasselnötskakor som passar utmärkt till kaffet.
Ingredienser
- 250 g vetemjöl
- 70 g farinsocker
- 125 g rums tempererat smör
- 1 ägg
- lite salt
- 150 g rostade hasselnötter malda
- 150 g rostade hasselnötter hackade
- 90 g farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk vatten
- 200 g mörk choklad
- valfri sylt
Gör så här
- Blanda vetemjöl, socker, smör, ägg och salt till en deg.
- Lägg degen i plastfolie i kylen i 60 minuter.
- Kavla ut degen och lägg över i en ugnsform med bakplåtspapper.
- Bre sylt över degen.
- Smälta 125 g smör med 90 g farinsocker, vaniljsocker och vatten i en kastrull på låg värme.
- Blanda i hasselnötter.
- Häll smeten över degen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt svalna och dela upp i trianglar.
- Doppa kanterna i choklad.