Hasselnötskakor

Små hasselnötskakor som passar utmärkt till kaffet.

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl
  • 70 g farinsocker
  • 125 g rums tempererat smör
  • 1 ägg
  • lite salt
  • 150 g rostade hasselnötter malda
  • 150 g rostade hasselnötter hackade
  • 90 g farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk vatten
  • 200 g mörk choklad
  • valfri sylt

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, socker, smör, ägg och salt till en deg.
  2. Lägg degen i plastfolie i kylen i 60 minuter.
  3. Kavla ut degen och lägg över i en ugnsform med bakplåtspapper.
  4. Bre sylt över degen.
  5. Smälta 125 g smör med 90 g farinsocker, vaniljsocker och vatten i en kastrull på låg värme.
  6. Blanda i hasselnötter.
  7. Häll smeten över degen.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  9. Låt svalna och dela upp i trianglar.
  10. Doppa kanterna i choklad.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.