Kaka med olika sorters bär

En supergod kaka med körsbär, jordgubbar och hallon.

Ingredienser

  • 200 gr Philadelphia ost
  • 125 gr mjölk
  • 125 gr matolja
  • 100 gr strösocker
  • 450 ge vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • en nypa salt

Fyllning:

  • 40 gr ströbröd
  • 2 x 700 gr körsbärskompott (spara saften)
  • 500 ml saft från körsbärskompott
  • 200 gr jordgubbar
  • 200 gr hallon
  • 100 gr strösocker
  • 75 gr maizenamjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 170 C.

  1. Koka upp saften från körsbärskompotten tillsammans med socker (lämna lite att blanda maizena med).
  2. Blanda maizena med saften och häll den försiktigt i den kokande kompotten.
  3. Rör om tills krämen har tjocknat.
  4. Ställ den åt sidan och låt den svalna lite.
  5. Blanda i körsbär, hackade jordgubbar och hallon.
  6. Blanda allt till en deg.
  7. Dela degen i två bitar.
  8. Kavla ut första biten av degen och lägg den i en ugnsform med bakplåtspapper i.
  9. Strö över ströbröd över den första degen.
  10. Häll över fyllningen och till sist den andra biten av degen.
  11. Grädda ca 35 minuter i 170C.
  12. När kakan är färdig låt den svalna lite och pudra med florsocker över.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.