Kokoskaka

Den här kokoskakan är så god och lätt att göra.

Ingredienser

  • 200 ml yoghurt
  • 2 dl mjölk
  • 200 ml rapsolja
  • 200 g kokosmjöl eller kokos flingor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g socker
  • 200 g mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g mörk choklad

Glasyr:

  • 100 g mörk choklad
  • 3 msk rapsolja

Gör så här

  1. Blanda socker och mjölk, låt det stå i ca 5 min.
  2. Blanda de andra ingredienser i en annan skål och tillsätt blandningen med mjölk och socker.
  3. Pensla en ugnsform med smält smör.
  4. Fyll den med smeten och pensla över med smällt choklad.
  5. Grädda i ugnen 180 C ca 30 min.
  6. Smälta chokladen och blanda i olja.
  7. Häll glasyren över kakan som har svalnat lite.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar