Körsbärskaka

Mycket goda kakor med körsbär i mitten som bara smälter i munnen.

Ingredienser

  • 250 g margarin eller smör
  • 2 msk crème fraiche
  • 3 st äggulor
  • 150 g florsocker
  • 500 g vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 kg körsbär

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 C.
  2. Blanda rumstempererat margarin med socker, salt, crème fraiche, äggulor.
  3. Rör i vetemjöl och bakpulver.
  4. Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på en arbetsbänk.
  5. Dela degen i två bitar.
  6. Kavla ut degen till en 2-3 mm tjock platta.
  7. Lägg den första plattan i en form som du har smörjt med smör eller matolja.
  8. Blanda körsbär med lite socker och lägg de på den första plattan.
  9. Kavla ut den andra delen och lägg på körsbär.
  10. Grädda i mitten av ugnen ca en halv timme eller tills kakan har fått fin färg.
  11. Låt kakan svalna lite.
  12. Pudra över med florsocker.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar