Luccebullekladdkaka

En luccebullkladdkaka som jag försökte mig på. Bra kombination!

Ingredienser

Kladdkaka

  • 200 g smör
  • 5 dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk salt

Saffranstopping

  • 3 ägg
  • 1 pkt saffran
  • 100 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
  5. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.
  6. Häll smeten i en form.
  7. Saffranstopping: Mortla saffranet med lite socker. Blanda ihop socker, saffran och ägg.
  8. Smält den vita chokladen.
  9. Blanda i den och resten av ingredienserna. Rör om ordentligt.
  10. Häll saffranssmeten över kladdkakesmeten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
  11. Kakan kan med fördel stå kallt ett tag innan servering.

Receptet hittade jag här: https://mittkok.expressen.se/recept/lussebullekladdkaka/

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar