En luccebullkladdkaka som jag försökte mig på. Bra kombination!
Ingredienser
Kladdkaka
- 200 g smör
- 5 dl socker
- 1 tsk vaniljpulver
- 4 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk salt
Saffranstopping
- 3 ägg
- 1 pkt saffran
- 100 g smör
- 150 g vit choklad
- 1 krm vaniljpulver
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
Gör så här
- Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
- Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.
- Häll smeten i en form.
- Saffranstopping: Mortla saffranet med lite socker. Blanda ihop socker, saffran och ägg.
- Smält den vita chokladen.
- Blanda i den och resten av ingredienserna. Rör om ordentligt.
- Häll saffranssmeten över kladdkakesmeten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
- Kakan kan med fördel stå kallt ett tag innan servering.
Receptet hittade jag här: https://mittkok.expressen.se/recept/lussebullekladdkaka/