Små mandelkakor med dadlar och pistasch.
Ingredienser till fyllning
- 180 g hackade dadlar
- 70 g russin
- 20 ml vatten
- 20 ml citronsaft
- 80 g hackade pistasch eller valnötter
- 30 g hackade mandlar
- 20 g honung
Deg
- 240 g vetemjöl
- 35 g brun farin socker
- 150 g smör (rums temp.)
- 1/2 tsk bakpulver
- 50 ml mjölk
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till fyllningen i en kastrull.
- Låt den koka i ca 5 min.
- Låt den kallna.
- Blanda alla ingredienser till en deg.
- Dela degen i två lika stora bitar.
- Använd en ugnsform 30×20 cm.
- Kavla eller tryck ut degen i en ugnsformen.
- Häll fyllningen över degen.
- Kavla ut resterande deg och lägg den över fyllningen.
- Pensla med mjölk och grädda ca 20 minuter.
- Låt kallna i 10 min.
- Dela i önskade stora bitar.
- Pudra med florsocker.