Mandelkaka med dadlar och pistasch

Små mandelkakor med dadlar och pistasch.

Ingredienser till fyllning

  • 180 g hackade dadlar
  • 70 g russin
  • 20 ml vatten
  • 20 ml citronsaft
  • 80 g hackade pistasch eller valnötter
  • 30 g hackade mandlar
  • 20 g honung

Deg

  • 240 g vetemjöl
  • 35 g brun farin socker
  • 150 g smör (rums temp.)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 50 ml mjölk

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en  kastrull.
  2. Låt den koka i ca 5 min.
  3. Låt den kallna.
  4. Blanda alla ingredienser till en deg.
  5. Dela degen i två lika stora bitar.
  6. Använd en ugnsform 30×20 cm.
  7. Kavla eller tryck ut degen i en ugnsformen.
  8. Häll fyllningen över degen.
  9. Kavla ut resterande deg och lägg den över fyllningen.
  10. Pensla med mjölk och grädda ca 20 minuter.
  11. Låt kallna i 10 min.
  12. Dela i önskade stora bitar.
  13. Pudra med florsocker.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar