Mjölfri chokladkaka med kaffesmak

En uppskattad mjölfri chokladkaka med en smak av kaffe!

Ingredienser

Botten:

  • 6 äggulor
  • 40 g strösocker
  • 6 g kakao
  • 80 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 6 äggvitor
  • lite salt

Fyllning:

  • 300 ml vispgrädde
  • 2 msk snabbkaffe
  • 75 ml mjölk
  • 130 g mörk choklad

Gör så här

  1. Dela äggulan och äggvitan.
  2. Blanda äggulor med strösocker och kakao.
  3. Smält smör och mörk choklad.
  4. Blanda ihop med äggulorna, socker och kakao.
  5. Vispa äggvitorna med lite salt.
  6. Du vispar på tills du har en tjock och styv maräng.
  7. Blanda marängen för hand lite i taget med äggulans-blandning.
  8. Lägg bakplåtspapper i en form 35×35.
  9. Bred ut smeten i formen.
  10. Grädda i ugnen på 180 C i 12 minuter.
  11. Låt svalna.
  12. Dela botten på tre avlånga delar.

Fyllning:

  1. Vispa grädde.
  2. Koka mjölk med snabbkaffe och blanda i choklad.
  3. Vänd försiktigt i den vispade grädde.
  4. Bred krämen på första botten, lägg andra botten på, bred krämen och lägg den sista botten på.
  5. Bred krämen runt hela kakan.
  6. Dekorera med hyvlad choklad och valfria bär och nötter.
  7. Ställ kakan i kylen tills krämen har stelnat.
  8. Servera kakan med en kopp kaffe eller med en kopp te.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.