En uppskattad mjölfri chokladkaka med en smak av kaffe!
Ingredienser
Botten:
- 6 äggulor
- 40 g strösocker
- 6 g kakao
- 80 g smör
- 100 g mörk choklad
- 6 äggvitor
- lite salt
Fyllning:
- 300 ml vispgrädde
- 2 msk snabbkaffe
- 75 ml mjölk
- 130 g mörk choklad
Gör så här
- Dela äggulan och äggvitan.
- Blanda äggulor med strösocker och kakao.
- Smält smör och mörk choklad.
- Blanda ihop med äggulorna, socker och kakao.
- Vispa äggvitorna med lite salt.
- Du vispar på tills du har en tjock och styv maräng.
- Blanda marängen för hand lite i taget med äggulans-blandning.
- Lägg bakplåtspapper i en form 35×35.
- Bred ut smeten i formen.
- Grädda i ugnen på 180 C i 12 minuter.
- Låt svalna.
- Dela botten på tre avlånga delar.
Fyllning:
- Vispa grädde.
- Koka mjölk med snabbkaffe och blanda i choklad.
- Vänd försiktigt i den vispade grädde.
- Bred krämen på första botten, lägg andra botten på, bred krämen och lägg den sista botten på.
- Bred krämen runt hela kakan.
- Dekorera med hyvlad choklad och valfria bär och nötter.
- Ställ kakan i kylen tills krämen har stelnat.
- Servera kakan med en kopp kaffe eller med en kopp te.