Päron och äpplen är en utmärkt kombination!
Ingredienser
- 10 st petit beurre kex med kakao
- 20 st petit beurre kex vanlig.
- 750 ml vatten
- 250 g päron
- 250 g äpple
- 150 g strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 120 g mannagryn
- 2 st gräddkräm vanilj-finns att köpa på willys eller använd vispgrädde.
Gör så här
- Skala och dela frukten till mindre bitar.
- Häll i vatten, vaniljsocker, strösocker och låt koka upp.
- Sänk värmen och låt det koka i ca 5-10 min.
- Mosa lite med en gaffel.
- Vispa ner mannagrynen.
- Koka på svag värme under omrörning, ca 4 minuter.
- Lägg kex i en form 31 x 20 cm.
- Häll över en del av fyllningen.
- Lägg en rad med kex över fyllningen.
- Häll över en del av fyllningen igen.
- Till sist lägg kex med kakao över fyllningen.
- Låt kakan kallna i ca 20 min.
- Vispa grädde och bredd över kexen.
- Dela kakan i bitar och dekorera efter önskemål.