No bake päron och äppelkaka med mannagryn

Päron och äpplen är en utmärkt kombination!

Ingredienser

  • 10 st petit beurre kex med kakao
  • 20 st petit beurre kex vanlig.
  • 750 ml vatten
  • 250 g päron
  • 250 g äpple
  • 150 g strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 120 g mannagryn
  • 2 st gräddkräm vanilj-finns att köpa på willys eller använd vispgrädde.

Gör så här

  1. Skala och dela frukten till mindre bitar.
  2. Häll i vatten, vaniljsocker, strösocker och låt koka upp.
  3. Sänk värmen och låt det koka i ca 5-10 min.
  4. Mosa lite med en gaffel.
  5. Vispa ner mannagrynen.
  6. Koka på svag värme under omrörning, ca 4 minuter.
  7. Lägg kex i en form 31 x 20 cm.
  8. Häll över en del av fyllningen.
  9. Lägg en rad med kex över fyllningen.
  10. Häll över en del av fyllningen igen.
  11. Till sist lägg kex med kakao över fyllningen.
  12. Låt kakan kallna i ca 20 min.
  13. Vispa grädde och bredd över kexen.
  14. Dela kakan i bitar och dekorera efter önskemål.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.