Päronmuffins utan mjöl

Saftiga och goda päronmuffins utan mjöl.

Ingredienser

12 st muffins

  • 50 gr smält smör
  • 250 gr mjuka päron
  • 3 ägg
  • 30 gr strösocker
  • 200 gr mandel mjöl eller 100 gr malda mandel och 100 gr malda hasselnötter
  • 2 tsk bakpulver
  • zest av 1 st. citron
  • 50 gr mörk choklad
  • 50 gr ljuschoklad
  • 3 msk maizena

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 C.
  2. Smält smöret och låt det svalna lite.
  3. Skala och tärna päronen i små tärningar.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp i ca 5 minuter.
  5. Blanda i tärnade päron, smält smör, mandel mjöl, bakpulver, zest av citron, all choklad och maizena.
  6. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  7. Ta fram 12 st. muffinsformar.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 – 25 minuter.
  9. Kontrollera med provsticka.
  10. Låt muffinsen svalna helt.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.