Saftiga och goda päronmuffins utan mjöl.
Ingredienser
12 st muffins
- 50 gr smält smör
- 250 gr mjuka päron
- 3 ägg
- 30 gr strösocker
- 200 gr mandel mjöl eller 100 gr malda mandel och 100 gr malda hasselnötter
- 2 tsk bakpulver
- zest av 1 st. citron
- 50 gr mörk choklad
- 50 gr ljuschoklad
- 3 msk maizena
Gör så här
-
Sätt ugnen på 180 C.
- Smält smöret och låt det svalna lite.
- Skala och tärna päronen i små tärningar.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp i ca 5 minuter.
- Blanda i tärnade päron, smält smör, mandel mjöl, bakpulver, zest av citron, all choklad och maizena.
- Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
- Ta fram 12 st. muffinsformar.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 – 25 minuter.
- Kontrollera med provsticka.
- Låt muffinsen svalna helt.