Pasa lokum med kokos

En god efterrätt med kokos.

Ingredienser

Pudding:

  • 1 l mjölk
  • 300 g socker
  • 100 g smör
  • 60 g maizena mjöl
  • 120 g vetemjöl
  • 50 g kakao
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • 300 g kokos att rulla kakor i.
  • 500 g vispgrädde (fyllning)

Gör så här

  1. Lägg ungefär hälften av mjölken tillsammans med sockret i en bunke och lösa upp det.
  2. Lägg gradvis i mjöl och kakaopulver och rör om allt utan klumpar.
  3. Resten av mjölken ska kokas upp i en kastrull och blanda i blandningen med mjöl, kakao, socker och vaniljextrakt.
  4. Låt puddingen koka  i ca 3-4 minuter, rör om hela tiden.
  5. Se till att inget bränns fast på botten av grytan.
  6. Sprid kokos på bakplåten och häll försiktigt över puddingen.
  7. Låt puddingen svalna i kylskåpet.
  8. Vispa grädden och smak sätt med valfri smak.
  9. Bred grädde över puddingen.
  10. Skär pudding i remsor ca 6 cm breda.
  11. Rulla försiktigt och servera.

 

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar