Väldigt god ricottakaka med vanilj.
Ingredienser
- 3 ägg
- 115 g/9 msk strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 360 g fast yoghurt
- 540 g creme fraiche
- 500 g ricotta ost
- 120 g vetemjöl (7 msk mjöl)
- 2 msk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 180C.
- Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker.
- Tillsätt yoghurt, crème fraiche och blanda.
- Blanda i ricotta ost.
- Till sist blandar vi i vetemjöl med bakpulver. Allt blandas för hand.
- Smörj en bakform 20×30 med lite smör eller rapsolja.
- Häll i smeten och baka mitt i ugnen i ca 45-50 min.
- När kakan är färdig låter vi stå i stängd ugn i ca 5 min.
- Låt kakan kallna.
- Pudra med florsocker och servera med valfri glass och bär.