Vanilj och ricottakaka

Väldigt god ricottakaka med vanilj.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 115 g/9 msk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 360 g fast yoghurt
  • 540 g creme fraiche
  • 500 g ricotta ost
  • 120 g vetemjöl (7 msk mjöl)
  • 2 msk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180C.
  2. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker.
  3. Tillsätt yoghurt, crème fraiche och blanda.
  4. Blanda i ricotta ost.
  5. Till sist blandar vi i vetemjöl med bakpulver. Allt blandas för hand.
  6. Smörj en bakform 20×30 med lite smör eller rapsolja.
  7. Häll i smeten och baka mitt i ugnen i ca 45-50 min.
  8. När kakan är färdig låter vi stå i stängd ugn i ca 5 min.
  9. Låt kakan kallna.
  10. Pudra med florsocker och servera med valfri glass och bär.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar