Vaniljkaka med tranbär och valnötter

Den här kakan är så god, måste verkligen testas!

Ingredienser

42 rutor

  • 500 g smör
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 4 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl hackade valnötter

Fyllning

  • 4 ägg
  • 2 dl kesella vanilj
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl tranbär

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare.
  3. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.
  4. Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker.
  5. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
  6. Smula resten av degen som du har blandat med hackade valnötter ovanpå fyllningen.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

Receptet är hämtat från Hemmets tidning.

Jag har lagt in ett par extra ingredienser för att förbättra smaken på den redan goda kakan.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar