Goda kroketter som uppskattades på middagsbordet!
Ingredienser
ca 10-12 st kroketter
- 210 g potatis
- vatten
- salt
- 100 g nötfärs
- 1,4 g svartpeppar
- 1, 4 g salt
- 1 g paprikapulver
- 1 g vitlökspulver
- 1/2 gul lök
- 1/2 röd paprika
- 1-2 ägg
- panko med ströbröd eller bara ströbröd
- olivolja, rapsolja
Gör så här
- Skala potatisen.
- Koka upp potatisen i mycket vatten med lite salt i 15 till 20 minuter.
- Häll ut vattnet.
- Lägg köttfärsen i en djup skål och tillsätt svartpeppar, salt, paprika och vitlökspulver och blanda.
- Värm lite olivolja i en stekpanna och tillsätt hackad lök och paprika.
- Stek grönsakerna i två minuter och tillsätt köttfärsen. Stek tills det är färdigt.
- Låt grönsakerna och köttfärsen kallna.
- Lägg potatisen i en djup skål och mosa dem.
- Tillsätt köttfärsen och blanda ihop.
- Lägg smeten i kylen för att stelna.
- Ta lite potatisblandning och forma den till en boll.
- Gör en krokettform.
- Doppa kroketterna i mjölet, det vispade ägget och panko-smulorna.
- Lägg dem i frysen i en timme eller mer så att de behåller sin fina form när de bakas.
- Värm oljan i en kastrull.
- Stek potatiskroketterna tills de är gyllenbruna.
- Servera med sallad eller med pitabröd
TIPS:
– Tillsätt salt och peppar efter smak.
– Skär inte grönsakerna för stora.
– Frys potatiskroketterna.