En god glutenfri apelsinkaka med polenta och mandel.
Ingredienser
- 250 ml mjölk
- 115 g. smör
- 165 g. polenta
- 200 g. strösocker
- 4 ägg
- 1 stor apelsin
- apelsin zest
- 100 g mandelmjöl
- 2 msk bakpulver
- 1 krm salt
Socker lag:
- 100 ml apelsin saft från 1- 2 apelsin
- 100 g. strösocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Koka upp mjölken och smöret.
- Tillsätt därefter polentagrynen.
- Låt sjuda under omrörning i ca 5 min. Låt svalna.
- Vispa lätt ner ägg och socker.
- Tillsätt blandningen i den kalla polentan.
- Blanda i mandelmjölet och bakpulver.
- Pensla en bakform med smör och strö över lite kokos eller mandelspån.
- Baka i ugnen i ca 45 minuter.
- Medan kakan gräddas ska socker lag förberedas.
- Blanda apelsinsaft med socker och värm upp tills sockret löser sig..
- Låt svalna.
- Stjälp upp kakan och låt svalna något.
- Häll över sockerlagen.
- Servera kakan med jordgubbar, vispad grädde eller vaniljglass.