Auberginer med kyckling och potatis

Ett gott middagstips. Auberginer med kyckling och potatis.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 100 g morot
  • 300 g potatis
  • 200 g tomat
  • 150 g champinjoner
  • 3 st kycklingfilé
  • 3 st auberginer
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk vegeta
  • 4-5 msk olivolja eller rapsolja
  • 2 dl potatis vatten eller varmt vatten.

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar.
  2. Hacka gul löken, vitlök och tomat.
  3. Skiva potatis, morötter och champinjoner tunt.
  4. Bryn kycklingen i olivolja eller i rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme.
  5. Tillsätt vitlök, gul lök, champinjoner, tomater och morötter och låt fräsa.
  6. Låt småputtra en stund, smaka av med vegeta, paprikapulver och peppar.
  7. Smaka av och salta om det behövs.
  8. Tvätta auberginerna och skiva de tunt.
  9. Salta dem på båda sidorna.
  10. Lägg på hushållspapper och låt dem vattna ur ca 10 min.
  11. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper.
  12. Lägg de på en oljad bakplåt och stek de lätt i ugnen i ca 5-10 min.
  13. Låt de svalna lite.
  14. Koka potatis i ca 3-4 min.
  15. Spara vatten från potatisen.
  16. Pensla med olja en rund ugnsform med höga kanter.
  17. Täck runt formen med auberginer skivorna.
  18. Halva av auberginer skivor ska hänga över kanten av formen.
  19. Varva skivad potatis, kycklingröra, potatis i den smorda ugnsformen med höga kanter.
  20. Häll över varmt vatten som du har sparat från potatisen.
  21. Vik över aubergin skivorna.
  22. Ringla över olivolja.
  23. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min på 200 C.
  24. Dekorera med fårost, körsbärstomater, persilja eller låt fantasin flöda.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.