Ett gott middagstips. Auberginer med kyckling och potatis.
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 100 g morot
- 300 g potatis
- 200 g tomat
- 150 g champinjoner
- 3 st kycklingfilé
- 3 st auberginer
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk vegeta
- 4-5 msk olivolja eller rapsolja
- 2 dl potatis vatten eller varmt vatten.
Gör så här
- Dela kycklingen i bitar.
- Hacka gul löken, vitlök och tomat.
- Skiva potatis, morötter och champinjoner tunt.
- Bryn kycklingen i olivolja eller i rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme.
- Tillsätt vitlök, gul lök, champinjoner, tomater och morötter och låt fräsa.
- Låt småputtra en stund, smaka av med vegeta, paprikapulver och peppar.
- Smaka av och salta om det behövs.
- Tvätta auberginerna och skiva de tunt.
- Salta dem på båda sidorna.
- Lägg på hushållspapper och låt dem vattna ur ca 10 min.
- Torka av aubergineskivorna med hushållspapper.
- Lägg de på en oljad bakplåt och stek de lätt i ugnen i ca 5-10 min.
- Låt de svalna lite.
- Koka potatis i ca 3-4 min.
- Spara vatten från potatisen.
- Pensla med olja en rund ugnsform med höga kanter.
- Täck runt formen med auberginer skivorna.
- Halva av auberginer skivor ska hänga över kanten av formen.
- Varva skivad potatis, kycklingröra, potatis i den smorda ugnsformen med höga kanter.
- Häll över varmt vatten som du har sparat från potatisen.
- Vik över aubergin skivorna.
- Ringla över olivolja.
- Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min på 200 C.
- Dekorera med fårost, körsbärstomater, persilja eller låt fantasin flöda.