Blomkålsplättar

Läckra blomkålsplättar som passar utmärkt med en yoghurtsås.

Ingredienser

  • 400 g färsk blomkål
  • 4 ägg
  • 200 kvarg eller creme cheese
  • 200 g yoghurt
  • 3 msk psylliumskal
  • gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • lite olja eller smör
  • salt och peppar

Yoghurtsås:

Yoghurt, gräslök och lite vitlök. Salta och peppra.

Gör så här

  1. Hacka blomkål eller kör den i mixern.
  2. Pressa ut vitlöksklyftan och tillsätt sedan ägg, psylliumskal och kvarg.
  3. Krydda med salt, peppar och gräslök.
  4. Rör om allt och låt det stå i ca 10 min.
  5. Om smeten fortfarande är för lös, lägg bara till en matsked psylliumskal och låt den svälla igen.
  6. Värm lite olja i en stekpanna.
  7. Stek sedan plättarna i några minuter på varje sida.
  8. Tillsätt en ny klick smör och upprepa tills alla plättar är stekta.
  9. Servera med yoghurtsås.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.