Ibland har man inte tillgång till en ugn för sin bakning. Då kan man göra den här goda chokladkakan med dadlar, blåbär och valnötter!
Ingredienser
- 50 g dadlar utan kärnor
- 150 ml äppeljuice
- 150 g valnötter
- 200 g havremjöl
- 3 teskedar mörkt kakaopulver
- 1 matsked kanel
Fil / Ganache :
- 250 ml vispgrädde
- 325 g Mörk choklad
- 50 g smör, rumstemperatur
- cirka 50-80 g blåbär
Gör så här
- Mixa dadlarna i en mixer.
- Tillsätt valnötter, kakao, kanel och blanda i några minuter för att få en enhetlig blandning.
- Tillsätt havregryn och blanda i några minuter till.
- Blandningen ska kunna formas.
- Prova den, ta den i handen, och om en boll är gjord utan att klibba, är blandningen klar, och om den fortfarande inte är fin, tillsätt lite mer havremjöl.
- Ta fram en rund form.
- Platta ut degen, täck den med plastfolie och låt den vila kallt i ca 30 minuter.
- Värm grädden, strö sedan över chokladen och rör om långsamt för att smälta chokladen.
- Tillsätt smör och rör om för att smälta.
- Ta formen ur kylen och häll ganache över degen.
- Lägg på blåbär på ganache.
- Sätt kakan i kylen över natten.
- Servera med vaniljglass eller vispad grädde med valfria bär.