Glutenfritt bröd med röda linser

Ett gott glutenfritt bröd med röda linser.

Ingredienser

  • 4 dl röda linser
  • 4 ägg
  • 100 ml olivolja
  • 200 ml yoghurt
  • 1 msk salt
  • 1 msk bakpulver

Gör så här

Blötlägg de röda linserna i vatten och låt de stå över natten i rumstemperatur.

  1. Dagen efter, sätt ugnen på 180 grader.
  2. Häll bort överflödigt vatten.
  3. Mixa linserna slät.
  4. Blanda linserna med ägg, olivolja, yoghurt och bakpulver.
  5. Smörja en brödform med olja och lägg lite glutenfri havregryn på botten.
  6. Häll blandningen i den smorda formen.
  7. Strö över lite frö eller glutenfritt havregryn.
  8. Grädda brödet i ca 45-50 minuter i nedre delen av ugnen.
  9. Ta ut och stjälp upp brödet ur formen.
  10. Låt det svalna.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.