Grönsakspaj med färsk vitkål och purjolök

En god vegetarisk paj, mums!

Ingredienser

  • 1 kg färskvitkål
  • 100 g röd paprika
  • 200 g purjolök
  • 1 st tomat
  • 4 ägg
  • 300 g ost (travnicki ost- Plivit Trade).
  • 1 dl grädde
  • 1 dl majsmjöl
  • salt, peppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • smör
  • ramslök

Gör så här

  1. Finhacka purjolök, paprika, tomat.
  2. Plocka försiktigt 4-5 fina kålblad.
  3. Koka dem ett par minuter i lättsaltat vatten tills de mjuknar.
  4. Låt kålbladen rinna av på en handduk.
  5. Finstrimla resten av vitkålen.
  6. Fräs lök, vitkål och paprika i olja i en stekpanna i ca 5 minuter. Ta från värmen.
  7. Vispa ägg lätt, blanda med majsmjöl, grädde och ost.
  8. Krydda.
  9. Sätt ugnen på 180 ˚C.
  10. Pensla en pajform med matolja eller smör.
  11. Lägg ut vitkålsbladen i en smord form, ca 25 cm i diameter.
  12. Fördela fyllningen över vitkålen och dekorera med små tomater.
  13. Vik vitlöksbladen vid kanterna och pensla med smör.
  14. Dekorera med små tomater.
  15. Strö över ramslök.
  16. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

Travnicki sir-Plivit Trade finns att köpa på Willis eller Netto.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar