Pumpasoppa

Pumpasoppa med potatis, morot, rotselleri och rostade pumpafrön.

Ingredienser

  • 1 kg pumpa
  • 3 morot
  • 3 st potatis
  • 2 gul lök
  • 1/2 grön paprika
  • 2 msk persilja
  • 100 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • salt,peppar, smör, grädde
  • Rostade pumpafrön

Gör så här

  1. Tvätta pumpan och skala den.
  2. Dela pumpan i bitar.
  3. Dela och skala morötterna, rotsellerin och löken i lika stora bitar.
  4. Paprikan ska hackas i små tärningar.
  5. Lägg alla grönsaker i en kastrull och häll över vatten så att de täcker grönsakerna.
  6. Koka upp och sänk värmen.
  7. Låt soppan koka tills grönsakerna blir mjuka.
  8. Häll i olivolja och tillsätt persilja i soppan.
  9. Mixa soppan med mixerstav och blanda i grädde om det önskas.
  10. Rosta pumpafrön och strö över.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar