Zucchini och vitkålspannkakor med aubergine

En något annorlunda pannkaka men otroligt smaskig!

Ingredienser

Pannkakor:

  • 200 g spetskål
  • 350 g zucchini
  • 100 g morötter
  • 3 ägg
  • 1 dl polenta/majsmjöl
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar

Aubergine och kesoröra:

  • 350 g auberginer
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl keso
  • salt

Gör så här

  1. Strimla vitkålen.
  2. Riv zucchini och morötter med ett rivjärn.
  3. Salta allt och låt stå i ca 10 min.
  4. Krama ur vätskan och blanda grönsakerna med majsmjöl, vispade ägg och mjölk.
  5. Salta och peppra.
  6. Låt svälla i ca. 5 min.
  7. Tärna auberginerna och salta.
  8. Låt stå i ca 5-8 min.
  9. Krama ur vätskan och stek auberginerna tillsammans med vitlöken.
  10. Låt de kallna.
  11. Blanda i keso, salta och peppra efter smak.
  12. Stek pannkakorna i oljan och smör i en stekpanna.
  13. Fyll pannkakorna med auberginerna och kesoröran.
  14. Servera med valfri sallad.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.