Hamburgare med polenta bröd

Idag ville jag prova på att göra en hamburgare med polenta bröd. Det blev bättre än jag förväntade mig faktiskt, jätte gott!

Ingredienser

  • 400 g polenta
  • 1 l vatten
  • 100 g purjolök
  • 4 st champinjoner
  • 150 g spenat
  • 1 fp. kalkonbacon
  • 1 st tomat
  • 200 g kalv kött
  •  50 ml olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva köttet i tunna skivor.
  2. Marinera köttet i olivolja, salt och peppar och lite chili.
  3. Låt stå i ca 10 min.
  4. Blanda 1 liter vatten med lite salt och olivolja.
  5. Koka upp.
  6. Blanda i polenta och rör om hela tiden tills den tjocknar, ca 10 min.
  7. Häll ut polentan i en låg plåt.
  8. Låt det kallna.
  9. Ta ut runda hamburgare bröd med en rund utstickare.
  10. Stek kalkonbaconen i en grill panna.
  11. Ta ut och låt den ligga på ett hushållspapper
  12. Stek köttet, purjolök och spenat i samma grillpanna.
  13. Gör samma med polenta skivorna.
  14. Skiva tomater i tunna skivor.
  15. Montera burgare i följande ordning.
  16. Polenta bröd, spenat, kalkonbacon, kött, champinjoner, kalkonbacon och sist polenta bröd.
  17. Strö över stekt purjolök.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar