Idag ville jag prova på att göra en hamburgare med polenta bröd. Det blev bättre än jag förväntade mig faktiskt, jätte gott!
Ingredienser
- 400 g polenta
- 1 l vatten
- 100 g purjolök
- 4 st champinjoner
- 150 g spenat
- 1 fp. kalkonbacon
- 1 st tomat
- 200 g kalv kött
- 50 ml olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Skiva köttet i tunna skivor.
- Marinera köttet i olivolja, salt och peppar och lite chili.
- Låt stå i ca 10 min.
- Blanda 1 liter vatten med lite salt och olivolja.
- Koka upp.
- Blanda i polenta och rör om hela tiden tills den tjocknar, ca 10 min.
- Häll ut polentan i en låg plåt.
- Låt det kallna.
- Ta ut runda hamburgare bröd med en rund utstickare.
- Stek kalkonbaconen i en grill panna.
- Ta ut och låt den ligga på ett hushållspapper
- Stek köttet, purjolök och spenat i samma grillpanna.
- Gör samma med polenta skivorna.
- Skiva tomater i tunna skivor.
- Montera burgare i följande ordning.
- Polenta bröd, spenat, kalkonbacon, kött, champinjoner, kalkonbacon och sist polenta bröd.
- Strö över stekt purjolök.