Kålrotsgryta med lammkött

En kall vinterdag så passar det utmärkt med en gryta. Den här kålrotsgrytan med lammkött är utsökt!

Ingredienser

  • 800 g kålrot
  • 100 g röd paprika
  • 150 g morot
  • 60 g gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g lammkött
  • 2 msk fin krossade tomater
  • 50 g körsbärstomat
  • 1 st köttbuljong tärning
  • 1 l vatten
  • vegeta, svartpeppar, salt och persilja

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i olja i en gryta.
  2. Skär lammköttet i tärningar, ca 2×2.
  3. Fräs köttet tillsammans med löken.
  4. Tillsätt tärnad tomat, krossade tomater, paprika, kryddor, salt, vatten och buljongen. Låt koka upp.
  5. Skala och skär kålrötterna och morötterna i tärningar.
  6. Lägg dem i grytan och låt koka under lock i ca 45 min eller tills grönsakerna blir mjuka och köttet blir färdig kokt.
  7. Tillsätt hackade persilja.

Tips!

Att utesluta köttet i grytan kan man göra en jättegod vegetariskt gryta som du kan toppa med en klick créme fraiche och ät med nybakat bröd.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.