En kall vinterdag så passar det utmärkt med en gryta. Den här kålrotsgrytan med lammkött är utsökt!
Ingredienser
- 800 g kålrot
- 100 g röd paprika
- 150 g morot
- 60 g gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 300 g lammkött
- 2 msk fin krossade tomater
- 50 g körsbärstomat
- 1 st köttbuljong tärning
- 1 l vatten
- vegeta, svartpeppar, salt och persilja
Gör så här:
- Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i olja i en gryta.
- Skär lammköttet i tärningar, ca 2×2.
- Fräs köttet tillsammans med löken.
- Tillsätt tärnad tomat, krossade tomater, paprika, kryddor, salt, vatten och buljongen. Låt koka upp.
- Skala och skär kålrötterna och morötterna i tärningar.
- Lägg dem i grytan och låt koka under lock i ca 45 min eller tills grönsakerna blir mjuka och köttet blir färdig kokt.
- Tillsätt hackade persilja.
Tips!
Att utesluta köttet i grytan kan man göra en jättegod vegetariskt gryta som du kan toppa med en klick créme fraiche och ät med nybakat bröd.