Kålrotsgryta med sting

Nu när kylan har börjat smyga fram så passar det utmärkt med en gryta! Så här gör du en jättegod gryta med kålrot.

Ingredienserna

  • 100 g gul lök
  • 200 g morot
  • 200 g nötkött tärnad
  • 100 g tomat
  • 100 g hela tomat i konserv
  • 500 g kålrot
  • 1 tsk chili (kan användas chilipulver)
  • salt, peppar efter smak
  • 3 tsk vegeta eller 2 buljong tärningar
  • 1 l vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk perilja

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta.
  2. Skär nötkött i tärningar, ca 2×2.
  3. Fräs köttet tillsammans med löken.
  4. Tillsätt tärnad tomat, hela tomater,paprikapulver, chili,salt och buljongen. Låt koka upp.
  5. Skala och skär kålrötterna och morötter i tärningar eller i skivor.
  6. Lägg dem i grytan och låt koka under lock ca 45 min eller tills grönsaker blir mjuka och köttet blir färdigt kokt.
  7. Smaka av och strö över persiljan.
  8. Servera med bröd och toppa med crème fraiche.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar