Kycklinggryta med sötpotatis

Mustig och kalorisnål kycklinggryta som får smak av kryddig lammkorv, sötma från sötpotatisen och selleri.

Ingredienser

  • 400 g sötpotatis
  • 1 st kyckling bröstfile
  • 100 g röd paprika
  • 100 g selleri
  • 100 g gullök
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g finkrossade tomater
  • 1 st lammkorv
  • vegeta, svart peppar, paprika pulver
  • 2 msk vetemjöl, vatten

Gör så här

  1. Dela korven i små bitar.
  2. Stek korven i oljan i en gryta.
  3. Skala och tärna löken och tillsätt den i grytan.
  4. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, bryn den tillsammans med korven och löken.
  5. Strimla paprika, selleri, skala och tärna sötpotatis.
  6. Tillsätt paprika, selleri och potatisen och fortsätt steka i några minuter.
  7. Tillsätt kryddor, finkrossade tomater och vatten.
  8. Låt koka upp, krydda med salt och peppar och låt sjuda utan lock i ca 30 minuter.
  9. Blanda vetemjöl med vatten och rör ner det i grytan.
  10. Låt grytan sjuda 5 min, rör om under tiden.
  11. Garnera med persiljekvist.
  12. Servera med bröd och en god sallad.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.