Vegetarisk tagine med sötpotatis

En enkel vegetarisk tagine med sötpotatis och auberginer. Passar perfekt med nybakat bröd och smaksatt smör med vitlök.

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 300 g aubergine
  • 200 g paprika valfri färg
  • 100 g morötter
  • 200 g tomater
  • 2 st. gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • kryddor: vegeta, paprika, salt, persilja svart peppar
  • ca 1 1/2 dl vatten
  • smör/olivolja

Gör så här

  1. Smörja en tagine med smör och olivolja.
  2. Skiva löken tunt eller hacka den, finhacka vitlöken och paprika samt tärna morot, aubergine, sötpotatis och tomat.
  3. Tillsätt kryddor och vattnet.
  4. Blanda och låt sjuda under lock i 30 minuter.
  5. Tillsätt hackade persilja och sjud under lock i ytterligare 10 minuter.
  6. Smaka och tillsätt mer kryddor om det behövs.
  7. Blanda försiktigt och sjud under lock i ytterligare några minuter.
  8. Servera gärna tagine med nybakat bröd och en klick creme fraiche.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.