Bounty chokladkakor

Så har bakar du egna bounty chokladkakor, riktigt goda och uppskattas alltid.

Ingredienser

  • 200 gr kokos
  • 100 gr florsocker
  • 100 gr mjölkpulver
  • 100 ml vispgrädde

Chokladglasyr

  • 180 gr mjölkchoklad
  • 20 gr mörk choklad
  • 3 msk rapsolja
  • Garnering : mjölkchoklad + vitchoklad

Gör så här

Kakorna:

  1. Blanda alla ingredienser och ställ blandningen i kylen i 30 minuter.
  2. Forma kakorna med blöta händer.
  3. Räcker till ungefär 20-22 st kakor.

Glasyr:

  1. Koka upp vatten i en kastrull.
  2. Ställ av den från värmen och sätt ned ett kärl med hackad choklad i badet.
  3. Låt chokladen smälta och blanda sedan i rapsolja i den smälta chokladen.
  4. Doppa bitarna i chokladglasyren.
  5. Se till att alla sidor är täckta.
  6. Låt överflödig glasyr rinna av.
  7. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och låt glasyren stelna.
  8. Garnering: Smält den vita chokladen och mjölkchokladen i varsin skål över vattenbad.
  9. Ringla chokladen över rutorna.
  10. Ställ chokladbitarna i kylskåpet för att stelna.
  11. Förvara kakorna i kylskåpet.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.