En smaskig dessert på kastanjer.
Ingredienser
- 250 g strösocker
- 1 tsk vatten
- 125 g smör
- 100 g mald kex
- 75 g malda valnötter
- 50 g choklad
Fyllning:
- 150 g kastanjpure
- 50 g strösocker
- 50 g smör
- 50 g valnötter
Glasyr:
- 100 g choklad
- 3 msk matolja
Gör så här
- Koka vatten och strösocker i 3 minuter.
- Ta av från värmen, tillsätt smör, blanda tills smöret har smält.
- Tillsätt sedan övriga ingredienser – malda valnötter och kex och till sist tärnad choklad.
- Blanda allt väl.
- När blandningen har svalnat lite, bred ut den över plastfolien. Måttet ska var 35×35 cm.
- Till fyllningen: blanda kastanjpure, strösocker, smör och malda valnötter.
- Spritsa fyllningen på kanten av botten.
- Använd folien när du rullar kaka.
- Lyft upp kanten på degen och överför den över kastanj fyllningen, som när du rullar en rulltårta.
- Tryck lite på kanterna. låt den stå med folien i kylskåpet.
- Täck rulle med chokladglasyr, strö över hackade valnötter och låt den stå i kylskåpet tills chokladen har stelnat.
- Dela den sedan i önskade bitar.