Kastanj dessert

En smaskig dessert på kastanjer.

Ingredienser

  • 250 g strösocker
  • 1 tsk vatten
  • 125 g smör
  • 100 g mald kex
  • 75 g malda valnötter
  • 50 g choklad

Fyllning:

  • 150 g kastanjpure
  • 50 g strösocker
  • 50 g smör
  • 50 g valnötter

Glasyr:

  • 100 g choklad
  • 3 msk matolja

Gör så här

  1. Koka vatten och strösocker i 3 minuter.
  2. Ta av från värmen, tillsätt smör, blanda tills smöret har smält.
  3. Tillsätt sedan övriga ingredienser – malda valnötter och kex och till sist tärnad choklad.
  4. Blanda allt väl.
  5. När blandningen har svalnat lite, bred ut den över plastfolien. Måttet ska var 35×35 cm.
  6. Till fyllningen: blanda kastanjpure, strösocker, smör och malda valnötter.
  7. Spritsa fyllningen på kanten av botten.
  8. Använd folien när du rullar kaka.
  9. Lyft upp kanten på degen och överför den över kastanj fyllningen, som när du rullar en rulltårta.
  10. Tryck lite på kanterna. låt den stå med folien i kylskåpet.
  11. Täck rulle med chokladglasyr, strö över hackade valnötter och låt den stå  i kylskåpet tills chokladen har stelnat.
  12. Dela den sedan i önskade bitar.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.