Muffins med körsbär och vallmofrön

Ett gott recept på mumsiga muffins med körsbär och vallmofrön.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl yoghurt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 4 msk vallmofrön
  • 3 msk mannagryn
  • 1 msk riven skal av citron
  • körsbär
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 msk marsanpulver

Gör så här

  1. Vispa ägg med strösocker.
  2. Tillsätt vaniljsocker, olja, yoghurt, vetemjöl och bakpulver.
  3. Dela smeten i två skålar.
  4. I en skål blanda i mannagryn och citron skal.
  5. I den andra skålen blanda i malda vallmofrön.
  6. Använd en form för muffins.
  7. Fyll muffinsformarna med hjälp av en matsked.
  8. 1 1/2 msk smet med mannagryn, körsbär och 1 1/2 msk smet med vallmofrön.
  9. Vispa grädde.
  10. Vispa marsanpulver med mjölk.
  11. Rör ner den vispade grädden i vaniljkrämen och blanda väl.
  12. Spritsa på varje muffins.
  13. Smält choklad och spritsa över grädde.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.