Goda pumpakakor med cream cheese, kanel och ingefära.
Ingredienser
- Ca 6 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk mald muskot malen
- 100 gr osaltat smör i rumstemperatur
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 dl pumpapuré
- 1 ägg
- 2 tsk vanilj extrakt
Fyllning:
- 2,5 dl mjukost
- 0,5 dl socker
- 2 tsk vaniljextrakt
Topping till kakor:
- 1 dl strösocker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk ingefära mald
Gör så här
- I en skål, vispa mjöl, bakpulver, salt, kanel och muskot.
- Ställ åt sidan.
- Vispa ihop smör med socker i medelhög hastighet tills det är fluffigt i cirka 2-3 min.
- Blanda i pumpapuré, vispa i ägget och tillsätt sedan vanilj.
- Tillsätt långsamt de torra ingredienserna.
- Täck och kyl degen i en timme.
- Blanda gräddost, socker och vanilj tillsammans.
- Kyl i en timme.
- Förvärma ugnen till 180 C och lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda allt till topping.
- För att forma kakorna, ta en matsked med kaksmeten, platta till den som en pannkaka och lägg en klick av gräddosten i mitten.
- Forma en till kaka som en pannkaka och lägg gräddosten ovanpå.
- Nyp ihop kanterna och rulla till en boll.
- Rulla i kanelsocker och lägg på en plåt.
- Platta ut kakdegsbollarna med ett glas.
- Grädda kakorna i 10-15 minuter eller tills kakorna börjar spricka.
- Låt svalna på plåten i 5 minuter.
- Njut!