Bosnisk lokum

Ingredienser

  • 500 g rumstempererat smör
  • 4 matskedar florsocker
  • 1 kg vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Florsocker för att rulla lokumen i

Gör så här

  1. Värma upp ugnen till 120 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
  3. Dela upp degen till många bollar.
  4. Rulla ut dessa bollar. Likt bilden ovan.
  5. Skär upp i cirka 7 cm stora bitar.
  6. Placera bitarna i en plåt med bakpapper.
  7. Lägg plåten i ugnen och låt den stå i cirka 1.5 timme.
  8. Lokumen ska inte få någon färg utan de ska “torka” i ugnen.
  9. Låt de sedan svalna några minuter och därefter ska de rullas i florsocker.
  10. Efter det här är de redo att serveras.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar