Cheesecake cookies med saffran

Cheesecake cookies med saffran. Enkelt att baka och passar perfekt på fikabordet nu till Julen.

Ingredienser

  • 8 tsk crèam cheese
  • 250 g smör-rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Blanda ihop smöret och cream cheesen med hög hastighet i ca 1-2 min.
  3. Tillsätt socker, blanda 1-2 min.
  4. Tillsätt ägg och vaniljsocker.
  5. Häll i de torra ingredienserna.
  6. Blanda sedan ihop allt.
  7. Baka i 10-11 min.
  8. Kakorna ska vara ljusa i färg.
  9. Låt de svalna några minuter på plåten.
  10. Lägg de på gallret och låt det svalna helt.
  11. Strö över med florsocker.

Tips!  Överbaka inte cookies. Detta kan få kakorna att komma ut mer torra.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar