Dadel, valnötter och tranbärskakor

Goda småkakor med dadlar, valnötter och tranbär.

Ingredienser

  • 150 gr dadlar
  • 75 gr havremjöl
  • 100 gr valnötter
  • 2 msk tranbär
  • 75 gr rågmjöl
  • 1 tsk kakao
  • 1 dl vatten
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 180 C.
  2. Mixa först sönder havregrynen i en matberedare.
  3. Mixa dadlar och valnötter.
  4. Tillsätt rågmjöl, kakao, honung och lite i taget av vattnet till en smet.
  5. Blanda till sist i tranbär.
  6. Forma degen till runda kulor.
  7. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
  8. Platta till dem med en gaffel eller med fingrarna.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de är gyllenbruna.
  10. Låt de svalna helt.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.