Majs och valnötscookies

Majs och valnötscookies. Passar utmärkt till kaffet.

Ingredienser

  • 190 g majsmjöl
  • 130 g vetemjöl
  • 130 g socker
  • 130 g smör rumstempererad
  • 100 g malda valnötter
  • 1 tsk bakpulver 
  • En nypa salt
  • 1 ägg
  • citron zest

Blandning att rulla cookies i

  • 50 g malda valnötter
  • 30 g majsmjöl

Gör så här

  1. Blanda båda typerna av mjöl, valnötter och bakpulver.
  2. Tillsätt rumsvarmt smör, ägg, salt, och citron zest.
  3. Slå gärna in degen i plastfilm och lägg den i kylen 30 min för att vila .
  4. Dela degen i lika stora bitar, rulla bitarna till kulor.
  5. Lägg dem glest på två plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda i en förvärmd ugn vid 180 grader, 15 minuter.
  7. Rulla de sedan i blandningen med valnötter och majsmjöl.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar