Auberginerullader

Auberginerullader med sötpotatis.

Ingredienser

  • 2 st auberginer
  • 1 stor sötpotatis

Köttfärsfyllning

  • 250 g nötfärs
  • 75 g gammalt bröd (jag har använt ströbröd)
  • ca 1 dl mjölk
  • 1/2 gul lök tärnad
  • 1 ägg
  • 50 g parmesan ost
  • lite chili pulver
  • 2 msk persilja
  • salt och peppar

Tomatsås

  • 400 g tomater eller köp färdig krossade tomater 750 ml
  • 2 st vitlök
  • salt och peppar
  • 1 msk basilika

Gör så här

  • Skär potatisen och auberginerna i långa skivor.
  • Salta lätt och låt stå ca 15 min.
  • Blanda allt till köttfärsfyllning.
  • Torka av auberginerna med servett.
  • Stek i stekpanna med olja tills auberginerna blir mjuka (jag använde ugnen och bakplåtspapper med lite olivolja).
  • Stek också sötpotatisen i ugnen.
  • Lägg en servett på en tallrik och de stekta auberginerna på tallriken så att oljan sugs åt.
  • Sätt ugnen på 185 grader.
  • Ta en kastrull häll över olivolja, tillsätt vitlök, tomater, låt den koka några min.
  • Kan tillsättas lite vatten om man önskar.
  • Häll tomatsåsen i botten av en ugnsform.
  • Lägg en klick av köttfärsblandningen på varje aubergineskiva och potatis skiva.
  • Rulla ihop.
  • Lägg i ugnsform.
  • Häll tomatsås över och sist parmesan ost eller riven ost.
  • Ringla över lite olivolja.
  • In i ugnen i ca. 35-40 min.
  • Servera gärna med ris eller bulgur eller bara med sallad och toppa med olivolja blandat med vitlök och persilja.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar