Med den överblivna tacoköttfärsen och grönsakerna som jag hade i kylskåpet lagade jag den här goda pajen.
Ingredienser:
- 1 st zucchini 300 g
- 2 st morot 100 g
- 2 st tomat 100 g
- 250 g ricotta ost
- 2 ägg
- 250 g skogschampinjoner
- 2 st fullkorns tortillabröd
- olivolja
- 300 g köttfärs
Gör så här:
- Skiva zucchinin tunt, lägg den på en ugnsplåt med bakpapper.
- Salta och pensla eller häll över lite olivolja på zucchiniskivorna.
- Gör även samma med tomaterna, champinjonerna (spara 3 st) och morötterna.
- Grädda de i ugnen i ca 10 min.
- Pensla en form, 28 cm i diameter, med olivolja.
- Börja med ett tortillabröd i botten av formen och varva sedan med köttfärs, zucchini, tomat, champinjoner, morot och ricotta blandningen(ricotta ost, ägg och lite salt).
- Täck det översta tortillabrödet med den sista ricotta blandningen.
- Riv 3 st champinjoner över blandningen.
- Gratinera pajen i 220 grader i 20 minuter.
- Servera med en sallad av vitkål, äpple, citronsaft, olivolja, russin och rostade pumpafrön.
- Gör gärna en kallsås med yoghurt, persilja och chili.