Tacopaj med zucchini, skogschampinjoner och ricotta ost.

Med den överblivna tacoköttfärsen och grönsakerna som jag hade i kylskåpet lagade jag den här goda pajen.

Ingredienser:

  • 1 st zucchini 300 g
  • 2 st morot 100 g
  • 2 st tomat 100 g
  • 250 g ricotta ost
  • 2 ägg
  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 st fullkorns tortillabröd
  • olivolja
  • 300 g köttfärs

Gör så här:

  1. Skiva zucchinin tunt, lägg den på en ugnsplåt med bakpapper.
  2. Salta och pensla eller häll över lite olivolja på zucchiniskivorna.
  3. Gör även samma med tomaterna, champinjonerna (spara 3 st) och morötterna.
  4. Grädda de i ugnen i ca 10 min.
  5. Pensla en form, 28 cm i diameter, med olivolja.
  6. Börja med ett tortillabröd i botten av formen och varva sedan med köttfärs, zucchini, tomat, champinjoner, morot och ricotta blandningen(ricotta ost, ägg och lite salt).
  7. Täck det översta tortillabrödet med den sista ricotta blandningen.
  8. Riv 3 st champinjoner över blandningen.
  9. Gratinera pajen i 220 grader i 20 minuter.
  10. Servera med en sallad av vitkål, äpple, citronsaft, olivolja, russin och rostade pumpafrön.
  11. Gör gärna en kallsås med yoghurt, persilja och chili.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar