Inbakad paj med kyckling, champinjoner och grönsaker

En unik paj som uppskattades enormt till middagen. Fantastiska smaker!

Ingredienser

Deg:

  • 500 g vetemjöl
  • 1 färsk jäst eller en påse torrjäst
  • 3 msk gräddfil
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 2,5 dl ljummet vatten

Fyllning:

  • ca 300-400 g kycklinglårfilé
  • 200 g champinjoner
  • 3 potatis
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tomat
  • 1 morot
  • salt, peppar, paprikapulver, vegeta
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vatten en degskål.
  2. Tillsätt alla övriga ingredienser .
  3. Arbeta degen med elvisp eller för hand .
  4. Täck med bakduk och låt degen vila i ca 40 min.
  5. Dela kycklingen i bitar, dela champinjonerna, potatisen och moroten,
  6. Hacka ner vitlök och gul löken fint.
  7. Bryn kycklingen i rapsoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter.
  8. Tillsätt champinjoner, potatis, morot och tomat.
  9. Blanda i gul lök, vitlök och låt det fräsa ca 10 minuter.
  10. Krydda med salt, peppar, paprika pulver och vegeta.
  11. Tillsätt vatten och persilja.
  12. Sänk värmen och låt blandningen sjuda i ca 10 minuter.
  13. Låt blandningen kallna.
  14. Dela degen i två bitar.
  15. Kavla ut två runda degbottnar.
  16. Lägg den ena degen på en bakplåt med bakplåtspapper.
  17. Fördela kycklingröran på degen.
  18. Lägg på andra bottnen över kycklingröran.
  19. Tryck ihop kanterna med händerna.
  20. Lämna ett liten hål och stoppa in ett sugrör.
  21. Blåsa in så att degen lyfter sig.
  22. Dra ut sugröret och stäng hålet snabbt.
  23. Sätt ugnen på 220 grader.
  24. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min eller tills den är färdig.
  25. Pensla med olivolja.
  26. Låt pajen villa i några minuter innan du delar den.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.