Kyckling och grönsaksplättar

Kyckling och grönsaksplättar som jag toppade med krämig ratatouille!

Ingredienser

  • 30 g tärnad kyckling
  • 60g färsk paprika
  • 1 stor morot
  • 100g zucchini
  • 1 st gul lök(liten)
  • 2 msk hackad persilja
  • 80g riven mozzarella
  • 30g parmesan
  • 50-60g maizena
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 tsk vitlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Tärna kyckling, gul lök, persilja och paprika i små tärningar.
  3. Riv zucchinin och moroten.
  4. Blanda allt i en skål och tillsätt till sist vitlök.
  5. Forma plättarna med blöta händer och lägg de i en bakpappersklädd långpanna som du har penslat med olivolja.
  6.  Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  7. Vänd plättarna efter 20 minuter och grädda de 10 min till.
  8. Kan ätas med stekta grönsaker eller bara med blandad sallad.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.