Kycklingrullader och lövbiffsrullader

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé eller kycklingslårfile
  • 4 st lövbiff
  • 1 citron, riven skal
  • 50 g parmesan
  • 2 st rostad röd paprika
  • 100 g färsk spenat
  • 1 zucchini
  • ost skivad ca 8 st
  • salt och peppar

Gör så här

Kycklingrullader:

  1. Banka försiktigt kycklingfiléerna.
  2. Salta och peppra.
  3. Fördela citron,bladspenat, rostad paprika,parmesan över kycklingfiléerna.
  4. Rulla ihop i plastfolie och forma till smällkarameller.
  5. Koka sedan rouladerna till en innetemperatur på 65 C.
  6. Stek filéerna gyllenbruna i olivolja.

Lövbiffsrullader:

  • Dela zucchini.
  • Salta ordentligt och låt stå och rimma ca 20 min.
  • Torka bort överflödig vätska.
  • Krydda lövbiffen med salt och peppar.
  • Fördela ost och skivade zucchini över lövbiffen.
  • Rulla ihop i plastfolie.
  • Stek de på mellan värme i en stekpanna.

Serveras med grillade grönsaker eller pasta och champinjonsås.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar