Kycklingsoppa med pasta, spenat och parmesan

En otroligt god kycklingsoppa med pasta och kycklingköttbullar.

Ingredienser

Kycklingköttbullar.

  • 300 gr kycklingfärs
  • 1 dl parmesanost
  • 1 dl panko
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver

Soppa:

  • 2 msk olivolja
  •  2 msk basilika
  • 2 msk timjan
  • 2 st gul lök
  • 2 stora morötter
  • 2 st grönsaksbuljong tärningar
  • 12 dl vatten
  • 150 gr spenat
  • salt
  • 200 g pasta valfri
  • 1 1/2 dl parmesan

Gör så här

  1. Börja med att göra köttbullarna färdiga.
  2. Blanda kycklingfärs med allt och forma köttbullarna.
  3. Stek köttbullarna i stekpanna med olivolja.
  4. Koka pasta al dente i saltat vatten.
  5. Stek lök i olivolja i ca. 5 min.
  6. Tillsätt vatten, morötter och örter.
  7. Lägg i buljong tärningar.
  8. Låt soppan koka på medelvärme i ca 15 – 20 min.
  9. Till sist blanda i spenat i soppan.
  10. Koka ytterligare i 5 min.
  11. Smaka med salt och peppar efter smak.
  12. Ta bort soppan från plattan.
  13. Lägg köttbullarna och pasta i botten av tallriken.
  14. Häll soppa över och ringla med olivolja över om så önskas.
  15. Toppa soppan med parmesan och citron.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.