En otroligt god kycklingsoppa med pasta och kycklingköttbullar.
Ingredienser
Kycklingköttbullar.
- 300 gr kycklingfärs
- 1 dl parmesanost
- 1 dl panko
- 1 msk hackad persilja
- 2 msk olivolja
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk lökpulver
- 1/2 tsk oregano
- 1/2 salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/2 tsk paprikapulver
Soppa:
- 2 msk olivolja
- 2 msk basilika
- 2 msk timjan
- 2 st gul lök
- 2 stora morötter
- 2 st grönsaksbuljong tärningar
- 12 dl vatten
- 150 gr spenat
- salt
- 200 g pasta valfri
- 1 1/2 dl parmesan
Gör så här
- Börja med att göra köttbullarna färdiga.
- Blanda kycklingfärs med allt och forma köttbullarna.
- Stek köttbullarna i stekpanna med olivolja.
- Koka pasta al dente i saltat vatten.
- Stek lök i olivolja i ca. 5 min.
- Tillsätt vatten, morötter och örter.
- Lägg i buljong tärningar.
- Låt soppan koka på medelvärme i ca 15 – 20 min.
- Till sist blanda i spenat i soppan.
- Koka ytterligare i 5 min.
- Smaka med salt och peppar efter smak.
- Ta bort soppan från plattan.
- Lägg köttbullarna och pasta i botten av tallriken.
- Häll soppa över och ringla med olivolja över om så önskas.
- Toppa soppan med parmesan och citron.